Vargas Alfaro, Leiner2021-10-042021-10-042021-10http://hdl.handle.net/11056/21447https://www.unacomunica.una.ac.cr/index.php/multimedios/campus/category/13-campus-2021El consumo de arroz y frijoles forma parte sustancial de la dieta de los costarricenses y, en particular, es esencial para el consumo de las familias más pobres y vulnerables del país. La producción costarricense de arroz y los frijoles no alcanza para abastecer el mercado local, por lo que se debe recurrir a las importaciones con o sin arancel, de ambos productos.The consumption of rice and beans forms a substantial part of the diet of Costa Ricans and, in particular, is essential for the consumption of the poorest and most vulnerable families in the country. The Costa Rican production of rice and beans is not enough to supply the local market, so it is necessary to resort to imports with or without duty, of both products.spaAcceso abiertoAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacionalhttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/FRIJOLESARROZREGULACIÓNCNPCOSTA RICABEANSRICEREGULATIONEl gallo pinto y su regulaciónhttp://purl.org/coar/resource_type/c_998f