Browsing Artículos Científicos by Subject "ANIMAL NUTRITION"
Now showing items 1-5 of 5
-
Effect of an energy supplementation, weaning and oestrous synchronisation on ovarian activity and ovulation in early postpartum primiparous Bos indicus cows raised in the tropics of Costa Rica
(American Society for Microbiology., 2015-09-07)To evaluate the effect of an energy supplementation, 26 postpartum Bos indicus cows were assigned either to receive an energy diet supplementation (n ≤ 11, SSD) or no supplementation (n ≤ 15, NSSD). Cows in the SSD treatment ... -
Effect of ruminally protected Methionine on the productive and reproductive performance of grazing Bos indicus heifers raised in the humid tropics of Costa Rica
(Springer Science + Business Media B.V., 2008-03-11)With the objective of evaluating the effect of methionine supplementation prior to a breeding program, thirty one heifers (Bos taurus x Bos indicus) were used averaging 386 ± 29 days of age and a mean body weight of ... -
Revisión de los aspectos para la evaluación de la nutrición y alimentación en programas de salud de hato de ganado lechero I: evaluación del hato
(Universidad Nacional, Costa Rica, 2017)La alimentación desempeña un rol preponderante en el rendimiento de las vacas lecheras y busca, fundamentalmente, llenar los requerimientos nutricionales de los animales, garantizar la salud y función digestivas, así ... -
Suplementación de vacas lecheras en producción con un complejo de vitaminas B recubierto
(Universidad de Costa Rica, 2021-01-01)Introducción. Los requerimientos de vitaminas B en rumiantes son satisfechos por su propia capacidad de síntesis a nivel ruminal; sin embargo, el mejoramiento genético, los avances en nutrición animal y los ... -
Utilización de residuos de piña para alimentación de cabras: Efecto sobre la producción y composición láctea
(Universidad de Costa Rica, 2019)El objetivo del presente estudio fue evaluar el efecto de la suplementación con subproductos frescos del proceso de la piña (SDP), en la dieta de cabras lactantes, sobre el consumo, la producción y composición de la ...